Projekat TABLA

U periodu od 17.1.2022. godine do 20.1.2022. godine u prostorijama JU Gimnazija Dobrinja realizirala se edukacija za profesore i profesorice naše škole u sklopu projekta TABLA.

TABLA je projekat kojim se želi doprinijeti poboljšanju efikasnosti obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini. Ovim projektom će se unaprijedili ishodi učenja kod učenika, nastavnici opremiti znanjem i vještinama za inovativniji i progresivniji način rada, te izgraditi kapaciteti kako bi se u odgojno-obrazovni proces uveli savremeni koncepti kao što je STEAM, ekonomija zasnovana na znanju, učeničke kompetencije 4K (kritičko mišljenje, kreativnost, komunikacija, zajednički rad), ishodi učenja i pedagoške kompetencije (pedagogija, psihologija, didaktika i metodologija). 

„Ovaj projekat je dugo čekana prilika da se naprave izmjene u obrazovnim sistemima Bosne i Hercegovine, koji će za posljedicu imati obrazovni koncept prilagođen vremenu u kojem živimo i kao radnici JU Gimnazija Dobrinja imamo veliko zadovoljstvo da damo svoj doprinos na tome putu.“

Slike možete pogledati u galeriji. GALERIJA