DIGITALNI KATALOG PRIMJERA DOBRIH ONLINE PRAKSI

Pandemija je zauvijek promijenila način učenja i podučavanja.
S tim u vezi, ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović u petak 17.09.2021. godine, zajedno sa šeficom Odjeljenja za obrazovanje UNICEF-a u BiH Sanjom Kabil i predstavnicama nastavnika, prisutnim predstavnicima medija predstavile su digitalni katalog primjera dobrih online praksi.
Među najboljima, svoje mjesto je zauzela i “dobra praksa” profesora Islamske vjeronauke u našoj školi mr.sc. Semira Salihovića.
Zvanični katalog s najboljim dobrim praksama bit će objavljen danas 20.09.2021. godine na web stranici Ministarstva.
Radi se o početku uspostave dobre baze u koju će se pohranjivati izvrsni primjeri dobre prakse. To će biti zajednički resursi svih nas koje ćemo imati na raspolaganju.
Ministrica se tim povodon zahvalila svim odgajateljima i nastavnicima koji su se prijavili na javni poziv Ministarstva i dostavili svoje dobre primjere u čijoj izradi su koristili najsavremenije digitalne alate.
Finalni proizvod svega ovoga treba biti jedna zajednička digitalna platforma čije će upravljanje doći u okrilje Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja.
Procesi podizanja i standardizacije kvaliteta obrazovanja u kojem će sva djeca u svakom dijelu KS imati isti kvalitet obrazovanja i odgoja nezaustavljivo su krenuli.

https://sites.google.com/view/islamska-vjeronauka/islamska-vjeronauka
https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/digitalni_katalog_dobrih_online_praksi_0.pdf

Slike možete pogledati u galeriji. GALERIJA