PROJEKAT “MENTALNA SNAGA MLADOSTI”

Zahvaljujemo se na podršci Institutu za razvoj mladih KULT i Udruženju za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost “Progres”. Naša škola u narednom periodu realizirat će projekat “Mentalna snaga mladosti”

https://www.facebook.com/share/p/5dbrCMtY5dv8XUcE/?mibextid=oFDknk

U narednom periodu Udruženje „Progres“ implementira lokalnu građansku inicijativu „Mentalna snaga mladosti“, čija je kreatorka i koordinatorica profesorica Aida Hasović, uposlenica JU Gimnazija Dobrinja. Lokalna građanska inicijativa realizira se u okviru obuke za profesore i stručno osoblje srednjih škola u Bosni i Hercegovini – “Uči! Misli! i Djeluj! (UMiD)”, koju provodi Institut za razvoj mladih KULT, a čija je polaznica, u proteklom periodu, bila profesorica Hasović.

Dijelimo zadovoljstvo da i u okviru lokalne građanske inicijative doprinosimo kvaliteti života učenika i učesnica u školama, ovog puta u JU Gimnazija Dobrinja, u čijim smo prostorijama 6. marta 2024. godine, potpisali sporazum o saradnji, kao inicijalni korak u provedbi lokalne građanske inicijative. U programu LGI uslijedit će niz radionica, u kojima će 40 učenika i učenica, te 6 profesora i profesorica ove sarajevske gimnazije, uz podršku profesionalaca zajedno raditi na ličnom osnaživanju, te zatim samostalno nastaviti biti podrška svojim kolegama u istom procesu, prenoseći stečeno iskustvo. Kroz psihosocijalne, literarne i kreativne radionice, učesnici i učesnice jačat će lične, i grupne resurse kao osnovne preduslove sigurnog i podržavajućeg školskog konteksta.

#InstitutKULT#KULTCHANGE

#udruzenjeprogres

#gimnazijadobrinja