EMOCIONALNE RIJEKE:KNJIŽEVNA SLOBODA

📖 Tokom posljednje radionice, „Emocionalne rijeke: Književna sloboda“ u okviru projekta „Mentalna snaga mladosti“ učenici i učenice JU Gimnazija Dobrinja imali su priliku zaroniti u emotivne rijeke kreativnosti, te kroz literarne radove istražiti svoje osjećaje i doživljaje vezane za školu i školsko okruženje.

🏫 Mnoštvom riječi vrijedno su opisivali mostove između svijeta škole i mašte, izražavajući svoje misli, osjećaje, ali i doživljaje, na autentičan, i mladima svojstven način.

💎 Radovi nastali tokom ove radionice su poput blaga iz škrinje koja čuva uspomene i trenutke iz školskih hodnika i učionica, otkrivajući snažne emocije poput nade, straha, radosti i tuge koje svakodnevno oblikuju školsko iskustvo.

🖋 Kroz ovu radionicu, učenici i učesnice iskusili su snagu pisanja, kao sredstva izražavanja i samopromišljanja, te osvijestili važnost povezivanja s vlastitim osjećajima, kao i sa svojim okruženjem.

📃 Njihovi radovi postali su svjedočanstvo o dubokoj povezanosti između jezika i književnosti, emocija i ljudskog iskustva, pokazujući da riječi imaju moć da transformiraju stvarnost, i da nas povežu na nevidljiv način.

Projekat „Mentalna snaga mladosti“ realiziramo uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT.

#InstitutKULT

#KULTCHANGE

@institut_kult

#udruzenjeprogres

#gimnazijadobrinja